Instalarea hartilor GPS pe Card

admin

Administrator
Staff member
#1
Încărcarea hărților pe cardul SD pe Android
Pentru a stoca hărți pe un card SD pe dispozitivul dvs. Android, se recomandă utilizarea Memory-Map versiunea 2.6.5 sau o versiune ulterioară. Atingeți Meniu, Setări, Ajutor / Despre pentru a vedea numărul versiunii.

Înainte de a continua, vă rugăm să vă gândiți cu atenție dacă fiabilitatea stocării hărților este mai importantă pentru dvs. decât spațiul pe care îl ocupă. Cardurile SD sunt MULT MAI MIC FIABILE decât memoria internă. Mulți oameni se bazează pe Memory-Map pentru o navigație critică în aer liber, deci dacă fiabilitatea este importantă pentru dvs., vă recomandăm cu tărie să vă stocați hărțile în memoria internă.


Schimbarea locației de stocare pentru descărcări de hărți

În lista Hărți, atingeți butonul Meniu (trei puncte), Stocare hartă.
Dacă aveți instalat un card SD adecvat, una dintre opțiuni este cardul SD extern.
După ce ați selectat această opțiune, atingeți Hărțile mele online și Hărți peste tot. Lista de hărți afișează acum toate hărțile descărcabile pe care le-ați achiziționat.
Orice hărți pe care le descărcați acum vor fi plasate pe cardul SD.
Nu există nicio limită pentru dimensiunea hărții, atâta timp cât aveți spațiu pe card. Rețineți că activarea opțiunii Card SD extern nu are niciun efect asupra hărților pe care le-ați deschis deja. O hartă descărcată parțial în memoria internă va continua să fie descărcată în memoria internă. Cel mai bine este să ștergeți toate hărțile pe care le-ați descărcat deja parțial și apoi să începeți o copie nouă pe cardul SD.
Copierea hărților de pe computer

Nu vă recomandăm să copiați hărți pe cardul SD dacă acestea pot fi descărcate din Magazinul de hărți digitale, ca mai sus. Aplicația folosește un nou format de fișier conceput special pentru cardurile SD, deci acesta este cel mai bun mod de ao face.

Dacă aveți câteva hărți în aplicația Memory-Map pentru PC care nu sunt disponibile pentru descărcare, procedați după cum urmează:

Mai întâi, verificați dacă opțiunea Map Storage, External SD Card apare în meniul Map Storage. Dacă nu, nu puteți utiliza cardul SD, dar puteți copia hărțile în memoria internă.
Închideți aplicația Memory-Map pentru Android
Ștergeți Memory-Map all din lista de aplicații care rulează (glisați în sus butonul de pornire, apoi glisați aplicația sau țineți apăsat butonul de alimentare pentru a opri telefonul)
Pe un PC identificați fișierele de copiat. Hărțile sunt de obicei instalate în folderul C: \ Maps. Fișierele pe care doriți să le copiați vor avea extensiile de fișiere * .qct, * .qc3 și * .mmi. Tipul de fișier poate fi afișat pe computerul dvs. ca „Memory-Map QuickChart”. * Fișierele .qed nu sunt necesare.
Verificați dimensiunea fișierelor. Cardurile SD sunt de obicei limitate la dimensiunea maximă a fișierului de 4 GB.
Copierea hărților de pe computer în memoria internă

Conectați-vă telefonul la computer cu un cablu USB și alegeți opțiunea pentru a permite accesul la fișiere
În Windows Explorer, deschideți dispozitivul conectat> Descărcare> Memory-Map. Acest folder există deja dacă ați deschis aplicația. Nu creați o nouă descărcare sau un folder nou Memory-Map.
Copiați fișierele în acest folder
Deconectați-vă telefonul.
După deconectarea telefonului, vă recomandăm din nou ciclul de alimentare. Țineți apăsat butonul de alimentare.
Copierea hărților de pe PC pe cardul SD

Montați cardul SD pe computer (conectați dispozitivul la computer cu cablul USB și selectați opțiunea de accesare a fișierelor sau opriți telefonul, scoateți cardul și utilizați un adaptor pentru a-l conecta la computer)
Creați un folder numit Descărcare în folderul rădăcină al cardului SD.
Creați un folder numit Memory-Map în folderul Descărcare.
Numele folderelor trebuie introduse exact așa cum se arată mai sus. Trebuie să utilizați majuscule unde este afișat și o cratimă unde este afișat. Dacă doriți să modificați scrierea cu majuscule, trebuie să o ștergeți și să o începeți din nou.
Copiați fișierele în acest folder
În Windows Explorer, faceți clic dreapta pe cardul SD și scoateți. Deconectați telefonul sau puneți cardul înapoi în telefon.
Terminand

Rulați aplicația Memory-Map
Atingeți butonul hărți din bara de instrumente
Atingeți Hărți pe dispozitiv și Hărți oriunde. Hărțile dvs. ar trebui să apară în lista de hărți (atingeți orice -> săgeți pentru a deschide fiecare secțiune, dacă sunt închise)
Depanare

Dacă opțiunea Card SD extern nu apare în meniul Stocare hartă, ar putea exista mai multe cauze.

Cardul nu este formatat. Accesați aplicația Setări, căutați stocare și configurați-o.
Cardul este configurat ca „Intern”. În acest caz, este utilizat de sistemul de operare ca o extensie a stocării interne și nu este necesară nicio acțiune specială pentru a-l utiliza.
Dispozitivul dvs. clasifică cardul ca fiind „detașabil” și nu este potrivit pentru stocarea permanentă a fișierelor de către nicio aplicație. În acest caz, nu este posibil ca aplicația Memory-Map să o folosească.
Nu vă recomandăm să copiați hărți între memoria internă și cardul SD. Aplicația utilizează un format diferit pentru hărțile nou descărcate, pentru a depăși limita de 4 GB a dimensiunii fișierului. Dacă aveți o hartă parțial descărcată în vechiul format, aceasta va înceta să funcționeze dacă atingeți limita sistemului de fișiere.
 


Top