Harta Europei Becker

admin

Administrator
Staff member
#1
Harta Europei Becker
În ceea ce privește Europa, un scurt raport cronologic al evenimentelor sale semnificative începe în perioada preistorică odată cu apariția lui Homo sapiens (omul timpuriu), în urmă cu aproximativ 40.000 de ani.

Primii locuitori din epoca paleoliticului, în efortul de a supraviețui, s-au grupat în societăți mici, cum ar fi benzile, și au existat prin strângerea plantelor și vânarea animalelor sălbatice.

Până la sfârșitul secolului al XV-lea, au apărut mari puteri în Europa, Anglia, Franța, Olanda, Portugalia și Spania jucând roluri predominante în afacerile globale începând cu secolul al XV-lea, mai ales după începutul colonialismului. Perioada colonială europeană, anii 1500 până la mijlocul anilor 1900, a fost epoca în care puterile europene menționate mai sus au stabilit colonii în Asia, Africa și Americi. Între secolele al XVI-lea și al XX-lea, națiuni europene, în diferite momente, au controlat America (nordul și sudul), cea mai mare parte a Africii, Oceania și porțiuni mari din Asia. Pe măsură ce oamenii își doreau libertatea de pe tot globul, era colonială europeană a început să se destrame. Concret Imperiul Britanic, primul imperiu cu adevărat global, a început să-și piardă puterile în Africa, India și o mare parte din Orientul Mijlociu și s-au prăbușit curând. Războaiele mondiale și a II-a au fost dăunătoare pentru continent, întrucât acestea au fost în mare măsură concentrate asupra Europei. Costurile enorme ale ambelor războaie au contribuit în mare măsură la o scădere a dominanței vest-europene în afacerile mondiale, iar unele țări din Europa de Est nu s-au redresat pe deplin.

După ce zidul Berlinului a căzut pe 9 noiembrie 1989 și după căderea Uniunii Sovietice în 1991, Europa cu siguranță s-a schimbat în bine. Culturile și facțiunile europene s-au integrat curând, s-a format Consiliul Europei și Uniunea Europeană (UE) a înflorit în Europa de Vest. Astăzi, este sigur să spunem că Europa este un important centru economic și politic al puterii. În ceea ce privește oamenii săi, ei sunt un grup inovator, optimist și rezistent, care ne-a schimbat lumea mai bine de mai multe ori și, cu siguranță, o vor face din nou.

Masa rusă de la vest de Munții Ural este denumită în mod obișnuit Rusia europeană în majoritatea atlaselor educaționale și de marea majoritate a experților în geografie. Nu este o țară separată, ci mai degrabă numită asta datorită îmbinării sale politice, culturale și geografice pe termen lung cu țările europene învecinate. În scopuri de referință, este arătat mai sus, cu toate acestea, întreaga țară (în ansamblu) este încă considerată parte a continentului asiatic.

Rusia europeană cuprinde aproximativ 3.960.000 kmp (1.528.560 mile pătrate) și se întinde pe aproximativ 40% din Europa. Granița sa estică este definită de Munții Ural, iar în Sud este definită de granița cu Kazahstan. Rețineți că aproape 77% din întreaga populație rusă (aproximativ 110.000.000 de persoane dintr-o populație totală aproximativă de 141.000.000 de persoane rusești) trăiește în Rusia europeană
 


Top